یک سیستم مناسب بدون استفاده از نمایشگری قدرتمند و با قابلیت های مناسب نمی تواند تجربه ی بصری عالی از ویرایش مشاهده فیلم و عکس و مهم تر از همه گیم را در اختیار ما قرار دهد. با این حال هنگام انتخاب و خرید این نمایشگر ها با تنی از ویژگی ها اصطلاعات جدید و تکنولوژی های متفاوت برخورد می کنیم که انتخاب را برای ما بیش از گذشته دشوار میکنند. در این مقاله قصد دارم به بررسی ویژگی های حائز اهمیت در مانیتور ها پرداخته و بهترین ویژگی برای انتخاب مانیتور های مناسب گیم را برشمارم.

1


رزولوشن (Resolution)

اولین و مهم ترین عاملی که برای انتخاب مانیتور مناسب گیم در نظر می گیریم رزولوشن است. رزولوشن اصطلاعی است که از آن برای ذکر تعداد پیکسل های موجود در هر صفحه نمایش استفاده می شود. این مقدار که غالبا به صورت یک جفت عدد زوج بکار برده می شود نشان میدهد که در صفحه نمایش مورد نظر چه تعداد پیکسل وجود دارد. در واقع رزولوشن معیاری برای سنجش وضوح و کیفیت تصویر است.

وضوح بالاتر به معناب تهداد پیکسل بالاتر است که به نوبه خود به معنای جزئیات بصری بهتر و وضوح تصویر بالاتر است. امروزه مانیتور های مناسب بازی غالبا در وضوح Full HD , 2K , 4K عرضه می شوند.

بزرگترین مانعی که بیشتر گیمر ها را از وضوح 4K , 2K باز می دارد محدودیت های سخت افزاری است. با این حال 2K به تدریج در حال تبدیل شدن به استانداردی جدید و رایج است.پس لازم است پیش از تصمیم گیری در مورد وضوح ایده آل خود قدرت کارت گرافیک خود را در نظر بگیرید.

اندازه صفحه نمایش 

اندازه صفحه نمایش مانیتور ها آنچنان اهمیتی ندارد و اینکه سایز را انتخاب کنید کاملا به خود شما بستگی دارد. با این حال اگر قصد تهیه مانیتور Full HD را دارید بهتر است بزرگتر از 24 اینچ نباشید زیرا تراکم پیکسل پایین تر تجربه نامناسبی به شما خواهد داد. با این حال سایز مانیتور 21 تا 27 اینچ بهترین تعادل را برای وضوح دید و راحتی را به شما برای گیم می دهد.

نرخ تازه سازی تصویر (Refresh Rate)

نرخ تازه سازی یک مانیتور که با فرکانس (هرتز/Hz) اندازه گیری می شود.تعداد بروزرسانی های مانیتور در یک ثانیه است. این ویژگی همچنین تعیین می کند که مانیتور چند فریم در ثانیه قادر به نمایش تصویر است.البته نباید نرخ تازه سازی تصویر را با نرخ فریم که عاملی است برای سرعت پردازش خروجی کارت گرافیکی اشتباه گرفت. نکته مهم این است که نرخ تازه سازی بالا هیچ فایده ای ندارد مگر اینکه کارت گرافیک شما آنقدر هیولا باشد که بتواند تعداد کافی فریم در ثانیه را نمایش دهد. بنابراین قبل از تصمیم گیری در مورد خرید یک مانیتور 144 هرتز با 240 هرتز اطمینان حاصل کنید که کارت گرافیک شما می تواند بازی های مورد نظر را با این فریم بالا اجرا کند.

پنل های نماشگر 

احتمالا اگر تا به امروز به قصد خرید دنبال جزییاتی از پنل های نمایشگر ها گشته باشید دسته بندی های متفاوت و طولانی را دیده اید. اما نمایشگر های حال حاضر غالبا در دو دسته کلی TN و IPS تولید می شوند. بدون پرداختن به جزییات نامفهوم فنی این دو می توان گفتکه پنل های IPS کیفیت بصری همه جانبه بهتری را ارائه می دهند. این به معنای تولید رنگ پرجنب و دقیق تر و همچنین زاویه دید بهتر است. در برخی دسته بندی ها به پنل های AHVA هم اشاره می شود که البته نوعی پنل IPS هستند. این پنل ها بهترین گزینه برای تجربه بصری با کیفیت و متوازن از گیم هستند. 

در مقابل پنل TN دقت رنگ ئ زاویه دید به شدت ضعیفی دارند. بزرگترین مزیت پنل TN پشتیبانی از زمان واکنش سریعتر است. با این وجود پنل های TN همچنان به علت مقرون به صرفه بودن تولید عمده ای دارند.

12

زمان واکنش (Response Time)

منظور از زمان واکنش یعنی مدت زمانی که طول می کشد تا مانیتور از یک رنگ به رنگ دیگر تغییر پیدا کند. این واکنش غالبا به صورت تغییر رنگ سیاه به سفید و مجددا به سیاه در چند میلی ثانیه اندازه گیری می شود. زمان واکنش معمول برای LCD زیر 10 ثانیه است. 

اساسا هرچه زمان کمتر باشد حرکات دوربین هموارتر می شود از طرف دیگر زمان پاسخ زیاد منجر به تاری حرکت می شود زیرا پیکسل ها در حین حرکت سریع تر دوربین زمان کافی برای جابجایی بین رنگ ها را ندارند. در حال حاضر پنل های TN از زمان پاسخ یک میلی ثانیه پشتیبانی می کنند در حالی که پنل های IPS فقظ می توانند به چهار میلی ثانیه برسند اینکه کدام یک را انتخاب کنید کاملا به انتظار شما از مانیتور بستگی دارد البته که این زمان در مانیتور های مناسب گیم هرچه کمتر باشد کیفیت تجربه بالاتر خواهد بود ولی در نظر داشته باشید که این عنصر آنچنان جزیی است که ممکن است جتی این تفاوت بین یک و چهار میلی ثانیه را متوجه نشوید.

ورود/ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
کد یکبار رمز خود را وارد کنید

رمز عبور خود را وارد نمایید
کد یکبار رمز خود را وارد کنید
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
لطفا کد یکبار رمز ارسال شده به ایمیل یا موبایل خود را وارد کنید
شما قبلا وارد شده اید