بلید استلث، لپتاپ ۱۲.۵ اینچی ریزر با بدنهی فلزی، نمایشگر QHD و پردازندهی نسل هفتمی اینتل، عضوی از خانوادهی اولترابوکها محسوب میشود. اگر این محصول را به خودی خود در لباس یک لپتاپ گیمینگ ببینیم، قطعا در عمل انتظارات ما را برآورده نخواهد کرد. فقدان کارت گرافیک مجزا در استلث باعث شده است با یک اولترابوک مبتنی بر ویندوز روبهرو باشیم.
بازار اولترابوک آیندهی لپتاپها را تشکیل خواهد داد؛ بهطوری که شرکتهای مختلف تمام تلاش خود را برای ساخت محصولات سبکتر و نازکتر به کار گرفتهاند. بلید استلث پا را فراتر از یک اولترابوک سبک نگذاشته؛ از این رو با رقبای سرسختی همچون دل XPS 13، اسپکتر ایکس ۳۶۰ اچپی و مکبوکهای اپل مواجه است.
اولین چیزی که در نگاه اول به استلث ۱۲.۵ اینچی نظر شما را به خود جلب میکند، طول زیاد آن است؛ این لپتاپ با طول ۳۲۱ میلیمتری خود حتی از مکبوک پرو ۱۳ اینچی اپل نیز بلندتر است. استلث جدید نسبت به نسل پیشین خود تفاوتی در شاسی ندارد. کیفیت ساخت این لپتاپ همانند دیگر محصولات ریزر مثالزدنی است؛ با این حال انتظار داشتیم که این شرکت در جهت بهبود مؤلفههای طراحی نسل پیشین، قدمهای بلندتری بردارد.
طراحی کلی دستگاه مشابه چیزی است که پیش از این در لپتاپهای گیمینگ ریزر دیدهایم. استفاده از رنگ مشکی مات و شاسی محکم دستگاه، چیزی جز کیفیت ساخت بالا را تداعی نمیکند. همانند دیگر محصولات ریزر، لوگوی این برند روی درب دستگاه نقش بسته است؛ شاید اگر یک گیمر نباشید، استفاده از رنگ سبز را در میان بدنهی سراسر مشکی استلث نپسندید؛ با روشن شدن دستگاه این لوگو روشن میشود و رنگ روشنتری به خود میگیرد.
برای باز کردن بلید استلث نیازی به گرفتن بخش پایینی آن نیست و میتوان با یک دست بهراحتی درب آن را باز کرد؛ خوشبختانه به لطف نوارهای زیر بلید استلث، باز کردن درب لپتاپ بدون لیز خوردن و بهسادگی صورت میگیرد. پس از باز کردن دستگاه، نامیدکنندهترین المان طراحی استلث یعنی حاشیههای زیاد اطراف نمایشگر خودنمایی میکند؛ ۲۳ میلیمتر حاشیه در طرفین نمایشگر برای یک اولترابوک که قرار است رقیبی برای مکبوک و دل XPS باشد چندان جالب نیست؛ حاشیهی دو طرف نمایشگر در XPS 13 تنها ۷ میلیمتر است.
محل قرارگیری اسپیکرها همانند مکبوکهای اپل و در کنار صفحهکلید است؛ با این تفاوت که رنگ مشکی دستگاه باعث شده است کمتر نمایان باشند. ریزر علاوه بر دو خروجی هوای پشت دستگاه، خروجیهای کوچکی نیز در پشت لولای بلید استلث قرار داده است. چراغ LED کوچکی نیز در سمت راست لبهی جلویی دستگاه گنجانده شده که برای اطلاع از وضعیت دستگاه از آن استفاده میشود. بدنهی مشکی دستگاه به شدت مستعد جذب اثر انگشت است که از این رو، تمیز نگاه داشتن آن کمی آزاردهنده خواهد بود.
عموما با نازک شدن لپتاپها از تعداد پورتهای آنها کاسته میشود، این مسئله در پارهای از اوقات مشکلساز میشود. ریزر بلید استلث در هر یک از طرفین خود یک درگاه USB 3.0) Type A) دارد. ریزر تنها از یک درگاه USB نوع C در این اولترابوک استفاده کرده است که خوشبختانه این درگاه به لطف تاندربولت ۳ و سرعت انتقال دادهی ۴۰ گیگابیت بر ثانیه، علاوه بر شارژ کردن استلث، قابلیت اتصال واحد گرافیکی خارجی را نیز به این لپتاپ میدهد. پورت HDMI 2.0 و جک ۳.۵ میلیمتری صدا دیگر پورتهای این دستگاه به شمار میروند.
منبع:www.zoomit.ir